Ga terug

Asbestophaling aan huis in alle Vlaamse gemeenten

Nieuwsbericht · Feb 8, 2023 3:43:00 PM
Infografiek asbestophaling

Alle inwoners van Vlaanderen kunnen binnenkort gebruikmaken van de ophaling aan huis van asbest. Ze kunnen op de website van de OVAM nagaan wie het project organiseert: de gemeente zelf of de intercommunale. Ook lokaal erkende jeugdverenigingen en gemeentediensten kunnen hier een beroep op doen.

Ook coaching

De OVAM kende eind 2022 nog subsidies toe aan 21 projecten, voornamelijk vervolgprojecten of aan lokale besturen die het project nog niet organiseerden. Het geld komt uit het relancebudget ‘Vlaamse Veerkracht’. De OVAM coacht lokale besturen ook en deelt goede praktijken. 

Alle projecten die steun hebben gekregen, zijn voorzien tot het voorjaar van 2026.
 
Veilig en voordelig

Met de ophaling aan huis kunnen burgers aan een voordelig tarief en op een veilige manier asbestcement laten afvoeren, met zakken (30 euro) of een container (170 euro). Ze ontvangen twee sets persoonlijke beschermingsmiddelen en een brochure over hoe ze veilig asbestcement kunnen verwijderen. Daarover is ook info te vinden op asbestinfo.be.  

Het recent ingevoerde asbestattest informeert eigenaars over de aanwezigheid van asbest en geeft ook advies over veilige asbestverwijdering. De OVAM verwacht dat dat burgers zal stimuleren om hun woning asbestveilig te maken en gebruik te maken van de lokale ophaalprojecten.

Meer info

Ondersteuning voor particulieren bij asbestverwijdering


 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140