Ga terug

OVAM start gratis ophaaldienst van asbestdaken bij landbouwers

Nieuwsbericht ยท Oct 15, 2021 2:42:00 PM
Twee personen in beschermende kledij verwijderen een asbestdak

In de loop van september is het landbouwprotocol officieel van start gegaan na ondertekening door minister Demir, de OVAM en de drie landbouworganisaties. Met dat protocol biedt de OVAM landbouwers de mogelijkheid om op kosten van de OVAM een ophaling aan te vragen van hun gedemonteerde asbestdak. Landbouwers hoeven zelf niets te betalen. Met deze dienstverlening wil de OVAM landbouwers aanzetten om hun oude daken te vervangen.

Zo gaat het in zijn werk: een door de OVAM aangestelde inzamelaar gaat de baan op om asbestgolfplaten of -leien van agrarische gebouwen op te halen. Alle landbouwers met een landbouwnummer komen in aanmerking. Ze kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Het verwijderen van het asbestmateriaal zit niet in de dienstverlening. Lees op onze website hoe je asbest veilig verwijdert of laat verwijderen.

Wat kunnen lokele besturen doen?

Spoor land- en tuinbouwers in de gemeente aan om gebruik te maken van deze gratis dienstverlening. Licht de landbouwraden in over deze ondersteuning en nodig de sectororganisaties eventueel uit om ook in uw gemeente een vormingssessie van een sectororganisatie te laten doorgaan.

De brochures en het online aanvraagformulier vindt u samen met alle info en voorwaarden terug op de website.

Meer info

Lees meer over Asbestveilig Vlaanderen 2040 en over het landbouwprotocol in OVAM.link.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140