Vlaams huishouden gooit dit jaar tot 508 euro aan eetbaar voedsel weg – OVAM en de Kostwinners organiseren wedstrijd met sterrenrestaurant Boury om voedselverlies tegen te gaan
Een Vlaams huishouden gooide het afgelopen jaar gemiddeld 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Zo blijkt uit berekeningen van de OVAM. Naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies lanceert de OVAM samen met De Kostwinners een campagne om voedselverlies tegen te gaan. De OVAM steunt daarvoor verschillende projecten van intercommunales. Met de Kostwinners organiseren ze ook een winactie voor de gebruikers van zijn Wat-je-nog-liggen-hadGPT. Vier Vlamingen krijgen de exclusieve kans om een menu van restjes te eten in driesterrenrestaurant Boury in Roeselare.
Een Vlaams huishouden gooide het afgelopen jaar gemiddeld 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Zo blijkt uit berekeningen van de OVAM. Naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies lanceert de OVAM samen met De Kostwinners een campagne om voedselverlies tegen te gaan. De OVAM steunt daarvoor verschillende projecten van intercommunales. Met de Kostwinners organiseren ze ook een winactie voor de gebruikers van zijn Wat-je-nog-liggen-hadGPT. Vier Vlamingen krijgen de exclusieve kans om een menu van restjes te eten in driesterrenrestaurant Boury in Roeselare.