De Kostwinners lanceren samen met de OVAM de campagne Wat-Boury-nog-liggen-hadGPT
In aanloop naar de Internationale dag tegen voedselverlies en -verspilling op 29 september lanceren de Kostwinners en de OVAM samen de campagne Wat-Boury-nog-liggen-hadGPT.
Met deze campagne vragen ze aandacht voor het thema voedselverlies. Om te zorgen dat er niks meer wordt weggegooid, lanceerden ze vorig jaar al Wat-je-nog-liggen-hadGPT, een AI-tool die recepten maakt van restjes uit de koelkast. Dit jaar wordt die nog eens extra in de kijker gezet met een wedstrijd.
Het restjesmenu van Wat-Boury-nog-liggen-hadGPT
Want hoewel eigen restjes best oké zijn, smaken die van een driesterrenrestaurant sowieso beter. Daarom reserveren ze op zaterdagmiddag 26 oktober twee exclusieve tafeltjes bij restaurant Boury in Roeselare. Op het menu? Verschillende heerlijke gerechten gemaakt van overschotjes uit de Boury-keuken, mee bedacht door Wat-je-nog-liggen-hadGPT, klaargemaakt door chef Tim Boury en verorberd door 2 gelukkige winnaars en hun plus één.
Hoe deelnemen aan de wedstrijd?
Wie wil aanschuiven, laat simpelweg óók een restjesrecept verzinnen door De Kostwinners | wat-je-nog-liggen-had GPT en stuurt het in. Na een schiftingsvraag maak je meteen kans om het driesterren-restjesmenu te winnen. Deelnemen kan tot en met 20 oktober. Op 21 oktober worden de 2 winnaars geselecteerd.
Meer info of deelnemen aan de wedstrijd: De Kostwinners | Wat-je-nog-liggen-hadGPT.