Inzichten uit Rondetafel voedselverlies Fevia
Hoe vermijden we voedselverlies van veld tot vork? Dat was het onderwerp van de 5e rondetafel die Fevia organiseerde in het kader van haar duurzaamheidsroadmap. Fevia distilleerde 10 inzichten in een brochure.
Met hun gezamenlijke duurzaamheidsroadmap hebben de Belgische voedingsbedrijven de ambitie om duurzamer te produceren, van veld tot vork. In dat kader voeren Fevia en haar leden verschillende acties om het verlies met bijna een derde te verminderen tegen 2025, zowel tijdens als na het productieproces.
Omdat samenwerken hierin cruciaal is, organiseerde Fevia in mei 2024 een rondetafelgesprek over voedselverlies, bij Unilever in Brussel. De sector ging hierbij met diverse partners uit en rond de voedingsketen in dialoog, om na te gaan hoe we zo min mogelijk verloren kunnen laten gaan doorheen de hele keten.
Uit de rondetafelgesprekken werden 10 inzichten gedistilleerd, die, doorspekt met quotes, samengevat staan in een brochure.