Ga terug

Coachingtraject of project samen met Mooimakers

Nieuwsbericht · Dec 9, 2022 11:53:00 AM
Logo Mooimakers 2022

In 2023 kunt u als lokaal bestuur terug rekenen op de ondersteuning van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. Mooimakers opent enerzijds de oproepronde voor projecten zwerfvuil en sluikstort en anderzijds voor een coachingtraject. Vanaf 2 januari tot en met 28 februari 2023 kunt u opnieuw online een aanvraag indienen voor een project of een coachingtraject. 
 
Wat is een coachingtraject? 
 
Een coachingtraject is een intensief traject rond zwerfvuil en sluikstorten onder begeleiding van een coach van Mooimakers. In een coachingtraject neemt u  enkele structurele maatregelen die zwerfvuil en sluikstorten beter beheersbaar maken. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen lokale actiepunten. Een coachingtraject duurt drie jaar en wordt financieel ondersteund.  
 
In deze oproepronde selecteren we maximaal vijftien gemeentes en/of intercommunales.  
 
Meer info: Coachingtrajecten | Mooimakers.be 

 
Wat is een project zwerfvuil en sluikstort? 
 
Via een project zwerfvuil of sluikstort kunt u enerzijds een vuilnisbakkenplan in samenwerking met Mooimakers uitvoeren of u kunt een specifieke probleemlocatie of -fractie onder handen nemen. Een project zwerfvuil en sluikstort duurt twee jaar en wordt financieel ondersteund. 

 
Meer info: Projecten zwerfvuil & sluikstorten | Mooimakers.be 
 
In januari organiseert Mooimakers twee digitale informatiesessies die duidelijk maken wat de beide trajecten inhouden, waar ze verschillen van elkaar en hoe de procedure verloopt als u een aanvraag indient. Met deze infosessies wil Mooimakers lokale besturen helpen de juiste keuze te maken. 
 
Digitale infosessies: Coachingtraject of project samen met Mooimakers  

  • Donderdag 12 januari – van 14 tot 16 uur 
  • Dinsdag 17 januari – van 10 tot 12 uur 

Inschrijven voor deze digitale sessie kunt u via info@mooimakers.be. Daags voor de sessie krijgt u meer praktische informatie en de inbellink. 
 
Procedure 
 
Na de oproepronde behandelt Mooimakers de aanvragen en evalueert deze. Voor coachingtrajecten plannen we een intake-gesprek gepland tussen 1 februari en 15 maart. Feedback volgt ten laatste twee maanden na het intakegesprek. Projectaanvragen worden besproken en geëvalueerd door de werkgroep die maandelijks samenzit. Projecten en coachingtrajecten kunnen pas opstarten na goedkeuring door Mooimakers.  
 
Tweede oproepronde projecten zwerfvuil en sluikstort 
 
In de periode juni-september 2023 zal er een tweede indienperiode zijn voor projecten zwerfvuil en sluikstort. 
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140