Ga terug

Slibruiming Winterbeek in Molenstede start

Nieuwsbericht · May 6, 2020 4:33:00 PM
Slibruiming Winterbeek in Molenstede foto vanop de oever

Op 11 mei 2020 start de slibruiming van de Winterbeek op het grondgebied van Molenstede. Daarmee is het derde van in totaal vier deelgebieden van de Winterbeek aan de beurt voor de saneringswerken.

De voorbije weken werden al voorbereidende werken uitgevoerd in Scherpenheuvel-Zichem. Ter hoogte van de Ernest Claesstraat werd een slibvang aangelegd (zie foto). De beek werd op die locatie verbreed, zodat het slib daar sneller kan bezinken en nadien makkelijker kan geruimd worden.

Aan de Hoornblaas werd een tijdelijke ontwateringszone ingericht. Tijdens de slibruiming wordt de vervuilde beekbodem verwijderd en getransporteerd naar de ontwateringszone aan de Hoornblaas. Na de ontwatering wordt het slib afgevoerd naar de stortplaats ‘Kepkensberg’ van Tessenderlo Group.

3 weken slibruimen

De slibruimingswerken starten aan de Turnhoutsebaan te Molenstede (Diest). Daarna werken we stroomafwaarts in de richting van de Reppelsebaan.

De vrachtwagens rijden via de Turnhoutsebaan en Hoornblaas zodat de Molenweg in de richting van het kerkplein wordt vermeden. De slibruiming van dit deel van de Winterbeek zal naar schatting 3 weken duren.

Afhankelijk van het weer en de grondwaterstand in het gebied, kan de aannemer daarna starten met de sanering van de oevers (vanaf de Turnhoutsebaan) of zal hij verdergegaan met de slibruiming. Zodra er meer duidelijkheid is over de vooruitgang van de werken, leest u dit op deze website.