Ga terug

Geen 'one KWIT wonder'

Nieuwsbericht · Sep 13, 2022 11:40:00 AM
Kwitmopje

Een jaar geleden lanceerde de OVAM de Kwitcampagne. Met die campagne willen we Vlaanderen stimuleren om minder wegwerp te gebruiken. Dit najaar Kwitten we verder. Want deze campagne is alles behalve een ‘one KWIT wonder’!

Bij de OVAM investeerden we ook dit jaar verder in het stimuleren van herbruikbare oplossingen en het zoeken naar alternatieven voor eenmalige verpakkingen. Deze zomer was een zomer met meer evenementen dan ooit die wegwerpbekers en -eetgerei inruilden voor herbruikbaar materiaal. En met de Green Deal Anders Verpakt mikken we samen met alle mogelijke partners op 15 000 ton minder wegwerpverpakkingen. Dat is stevige KWIT.

Maar om het volume wegwerp te doen dalen, hebben we de hulp van iedereen nodig. Dit najaar gaan we Vlaanderen verder prikkelen om minder wegwerp te gebruiken. We hergebruiken de beste stukken uit de lanceringscampagne. We starten met een radiocampagne en een stroom flauwe Kwitmopjes via sociale media vanaf 12 september.

Net als vorig jaar kunnen alle partners, burgers, bedrijven, eventorganisatoren, … de campagne mee helpen versterken. Alle communicatiemateriaal is te vinden via www.kwitten.be/toolbox.

In oktober en november volgen nog extra acties met aandacht voor wasbare luiers en draagtassen. Maar daar leest u later meer over.

U kunt alle Kwitacties uiteraard ook volgen via www.kwitten.be en via onze sociale mediakanalen.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140