Ga terug
De gemiddelde Vlaming gooit jaarlijks bijna 34 kg eetbaar voedsel weg, 2 tot 3 volle winkelkarren per gezin
Jaarlijks gaat er in Vlaanderen bijna 900.000 ton eetbaar voedsel verloren. Een vierde daarvan gooien huishoudens thuis weg. Zo blijkt uit de nieuwe monitor van het actieplan Voedselverlies van de OVAM. Het leeuwendeel van de voedselresten komt terecht in de restafvalzak en in de verbrandingsinstallatie.
Dit terwijl het weggegooid voedsel nuttig kan worden ingezet door het bij het gft te gooien (waardoor het naar professionele compostering gaat) of het zelf thuis te composteren. Om ervoor te zorgen dat dit weggegooid voedsel dan nog als grondstof kan dienen, zal er vanaf 1 januari 2024 een verplichting komen op selectieve inzameling.
Lees hier het volledige persbericht
Team pers & communicatie
Voor persvragen kan u hier contact opnemen.
- Adres
- Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid - Telefoon
- 015284140