Ga terug

Kies voor maatschappelijk verantwoorde overheidsopdrachten (MVOO) met de MVOO-criteriatool

Nieuwsbericht ยท May 29, 2024 11:57:00 AM
MVOO criteriatool

De MVOO-criteriatool is nu online beschikbaar! Hij bundelt criteria voor maatschappelijk verantwoorde overheidsopdrachten (MVOO) en inspireert zo aankopers om hun aankopen duurzamer te maken.

Inhoud en verdere aanpak

De tool bevat duurzaamheidscriteria en inzichten die u helpen om uw aankopen zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te maken. De criteria omvatten belangrijke thema's zoals klimaat, circulaire economie, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden.

De verschillende ambitieniveaus van de tool stellen u in staat om uw aankopen op eigen ritme te verduurzamen. Het opmaken van bestekken voor duurzame aankopen verloopt hierdoor een stuk vlotter.

In de eerste fase behandelt de MVOO-criteriatool zeventien productgroepen. Het gaat o.a. om ICT-hardware, schoonmaak en kantoormeubilair. De tool zal regelmatig bijgewerkt worden om de criteria up-to-date te houden.

Samenwerking met Nederland

De MVOO-criteriatool is het resultaat van een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de Nederlandse Rijksoverheid. Met de MVOO-criteriatool krijgt de Nederlandse MVI-criteriatool een Vlaamse tegenhanger. Beide regio's kunnen nu gebruikmaken van duurzaamheidscriteria die aangepast zijn aan het taalgebruik en de context van de eigen regio, maar inhoudelijk op elkaar zijn afgestemd. Dit stimuleert een uniforme marktvraag en versterkt de inzet voor duurzaamheid binnen de markt.

Toegang en meer informatie 

U krijgt toegang tot de MVOO-criteriatool via www.mvoocriteria.be. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie.
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140