Ga terug

Nieuwe UGent-opleiding focust op duurzame voedselverpakkingen

Nieuwsbericht · Jan 19, 2022 9:30:00 AM
Portret van een jonge vrouw die het verpakkingsproces controleert

De voedings- en verpakkingssector vraagt al langer naar experts die weten hoe voedsel op een duurzame manier te verpakken. Met de opleiding Sustainable Food Packaging wil de UGent daarop een antwoord bieden.

Met ondersteuning van OVAM

Om deze nieuwe opleiding maximaal af te stemmen op de noden en wensen van de verschillende stakeholders, deed UGent een bevraging rond het thema, de relevantie van de opleiding en het profiel van de afgestudeerde. De OVAM nam deel aan deze stakeholder-werkveld bevraging. Daarnaast ondersteunt de OVAM deze opleiding, gezien de vele verduurzamingsvraagstukken waarmee voedings- en verpakkingsbedrijven zitten.

Voor wie?

De Engelstalige master-na-masteropleiding Sustainable Food Packaging duurt één jaar en richt zich in de eerste plaats naar mensen die al aan het werk zijn in de voedings- of verpakkingssector. Maar ook pril afgestudeerde Belgische en internationale studenten die zich willen specialiseren in duurzame voedselverpakkingen, vormen een dankbare doelgroep. Iedereen met een masterdiploma komt in aanmerking, maar voldoende kennis van zowel chemie als wiskunde is onontbeerlijk.

Via casestudies, werkveldbezoeken en gastsprekers komen de studenten in contact met actuele en concrete uitdagingen in de industrie. In hun masterproef zoeken ze oplossingen voor een specifieke onderzoeksvraag van een bedrijf of organisatie.

Meer info

sustainablefoodpackaging.ugent.be

Team pers & communicatie

Woordvoerder