Ga terug

OVAM breidt bodeminformatie uit via Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV)

Nieuwsbericht · Jan 11, 2023 3:15:00 PM
Ondertekening samenwerkingsakkoord DOV

Op 10 januari ondertekende de OVAM met drie andere partners (Departement MOW, Departement Omgeving en VMM) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst van Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV). De bedoeling is om samen informatie over bodemverontreiniging en grondverzet te beheren en te publiceren.
 
DOV wil zoveel mogelijk ondergrondgegevens in Vlaanderen samenbrengen in één databank en ze vervolgens beschikbaar maken voor een zo breed mogelijk publiek. De databank wordt jaar na jaar uitgebreid en geüpdatet. Op 15 november 2021 lanceerde DOV de PFAS-verkenner: een platform om informatie over PFAS te ontsluiten.
 
Daarmee werd de kiem gelegd voor een verregaande samenwerking tussen de OVAM en DOV. DOV capteert immers een grote hoeveelheid data die de OVAM beheert en biedt ze op een gestructureerde manier aan. Administrateur-Generaal van de OVAM, Werner Annaert, is enthousiast: “Samenwerking zit in mijn DNA. Ik ben dan ook verheugd dat de OVAM voortaan deel uitmaakt van dit partnerschap. Data en IT-infrastructuur samenbrengen levert enkel maar winnaars op.” 
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140