Ga terug

20 000 geregistreerde deelnemers aan de Lenteschoonmaak

Nieuwsbericht · May 21, 2024 6:00:00 AM
Lenteschoonmaak

Zwerfvuil vergaat trager dan velen denken, tot soms wel tientallen jaren of zelfs langer. Waar iedereen het roerend eens over is, is dat zwerfvuil en sluikstort een negatieve invloed hebben op onze omgeving.

Daarom organiseert Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), jaarlijks een grote Lenteschoonmaak in Vlaanderen.

Opruimactie

Tijdens de campagne ‘Hoe maak jij de lente schoon?’ riep Mooimakers lokale besturen, verenigingen, scholen, buurtgroepen … op om een opruimactie te organiseren. De inzet was groot. Via de actiekaart van de Lenteschoonmaak werden maar liefst 20 000 deelnemers geregistreerd voor 130 acties.
 
Gewapend met een vuilniszak en een paar handschoenen staken de talrijke vrijwilligers de handen uit de mouwen van 23 maart tot 6 april 2024, en dit over heel Vlaanderen. Mooimakers ondersteunde die acties met een grootschalige communicatiecampagne én het nodige communicatie- en opruimmateriaal. 

Meer info en de overzichtskaart van de opruimacties vindt u bij Mooimakers.be
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140