Ga terug

Afhaalmaaltijden voortaan in herbruikbare potjes in Gent en Leuven

Nieuwsbericht · May 27, 2024 4:07:00 PM
Green Deal Anders Verpakt herbruikbare verpakkingen takeaway

Voortaan kunt u in Gent en Leuven kiezen voor een herbruikbare verpakking als u een afhaalmaaltijd bestelt. IVAGO, Stad Gent, Stad Leuven en Fair Resource Foundation bundelen de krachten om de afvalberg van takeawayverpakkingen te verkleinen. Dit project kadert in de Green Deal Anders Verpakt

Met de herbruikbare potjes wil men een einde maken aan de stroom van plastic bakjes, aluminiumfolie en kartonnen doosjes die na elke afhaalmaaltijd in de vuilnisbak belanden. 

Goedkoop en gebruiksvriendelijk

De herbruikbare potjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn geschikt voor tal van gerechten, zoals salades, burgers, pasta, ramen en pokébowls. Klanten betalen een kleine waarborg bij het afhalen of bezorgen van hun maaltijd. Zodra ze de bowl terugbrengen, krijgen ze hun waarborg terug. Het gebruik van de bowls is dus helemaal gratis en gebruiksvriendelijk, zonder registratie of app.

Het aanbod is er momenteel enkel voor gerechten die u zelf afhaalt of die het restaurant zelf komt leveren. Het is voorlopig niet mogelijk om voor een herbruikbaar potje te kiezen voor maaltijden die geleverd worden door Deliveroo of Takeaway.com bijvoorbeeld.  

Financiële steun voor pioniers

De horecazaken die als eersten overstappen op de herbruikbare verpakkingen, krijgen een financiële duw in de rug: tot 750 euro per vestiging. Ze kunnen ook rekenen op logistieke bijstand, een startpakket met kant-en-klaar marketingmateriaal en opleiding voor hun medewerkers.

Dit is één van de zes projecten die in het kader van de Green Deal Anders Verpakt financiële ondersteuning krijgen. 

Meer informatie:

•    bowls.ivago.be
•    herbruikbaar.ivago.be
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140