Ga terug

Bodemkwaliteit.be liet Vlaming massaal naar onze bodem kijken   

Nieuwsbericht · Feb 15, 2024 11:49:00 AM
Bodemkwaliteit.be campagne

Op 17 december 2023 lanceerde de OVAM bodemkwaliteit.be, een interactieve bodemkaart met alle beschikbare informatie over de bodem in Vlaanderen. Ondertussen hebben al meer dan 300 000 Vlamingen die informatie geraadpleegd. Deze nieuwe kaart ontsluit nog meer bodemdata dan De Grote Grondvraag en is nog transparanter. 

Uit een recente enquête van de OVAM bleek dat één op de twee Vlamingen nooit stilstaat bij de kwaliteit van de bodem waarop ze wonen. Tegelijk geven ze aan dat ze meer informatie willen over de bodem in hun omgeving en in Vlaanderen in het algemeen. De nieuwe website bodemkwaliteit.be biedt een antwoord op die vraag. Alle beschikbare data over onze Vlaamse bodem wordt duidelijk weergegeven op een interactieve kaart. Je vindt er niet enkel informatie over jouw eigen grond, maar ook over de bodem in jouw omgeving. Enkel informatie over de bodem van particulieren wordt, in navolging van de GDPR-wetgeving, niet vrijgegeven, maar is voor de eigenaar wel beschikbaar via de woningpas. 

Meer dan 300 000 bezoekers 

Amper een maand na de lancering van bodemkwaliteit.be is de teller al vlotjes voorbij de 300 000 bezoekers getikt. Dat bewijst dat de Vlaming wel degelijk interesse heeft in transparante, toegankelijke milieu-informatie.  

Om de Vlaming massaal naar bodemkwaliteit.be te doen surfen, lanceerde de OVAM de campagne met een stunt tijdens de Pro League-match Club Brugge – KAA Gent. Want als er een stuk grond is waar we wekelijks met velen naar kijken, is het wel een sportveld. Daarom stuurde de OVAM een bodemonderzoeker het veld op vlak voor de aftrap, wat voor de nodige opschudding zorgde op sociale media en in de pers. Met die stunt vroeg de OVAM om ook eens naast het sportveld te kijken en onze bodem meer aandacht te geven.  

Met die succesvolle aftrap ging de mediacampagne van start. Daarin hoorden we sportcommentatoren José De Cauwer en Wesley Sonck een spannende wedstrijd op onze bodem aan elkaar praten op de radio. En op sociale media supporterden fans van het tennis, wielrennen en voetbal voor onze bodem. 

 

Hebt u de bodem in uw omgeving al gecheckt? Ga naar www.bodemkwaliteit.be en geef onze bodem de aandacht die het verdient. 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140