Ga terug

Circulaire inspiratiesessie voor lokale besturen tijdens FTI in Hasselt

Nieuwsbericht · Mar 26, 2024 4:07:00 PM
Inspiratiesessie lokaal circulair

Op 18 maart organiseerden Vlaanderen Circulair, VVSG (Vereniging van Steden en Gemeenten) en VITO het event ‘De toekomst is circulair’ tijdens het FTI (Flanders Technology and Innovation Festival) in Hasselt. 

Vertegenwoordigers van Vlaamse lokale besturen werden geïnspireerd door tal van experten, steden en gemeenten met ervaring, ondernemers en sterke organisaties die de Vlaamse circulaire economie vandaag vormgeven.
 
Lokale besturen lieten in hun beleid, strategie en projecten zien hoe circulaire principes omgezet worden in de praktijk en bijdragen aan een sterkere lokale economie, waardig werk, minder afval, toekomstgerichte gebouwen en meer.
 
Er was geen eenzijdige focus op recyclage, omdat de circulaire economie over meer gaat. Er werden initiatieven getoond die de lineaire samenleving en economie in vraag stellen, met gedeeld eigenaarschap, verregaande samenwerking en een mix van technologische innovatie, gedragsverandering en governance. En dat met overheden, onderzoekers, profit en non-profit. 

Inzetten op lokaal circulair beleid in 2025-2030

Vlaanderen Circulair en de VVSG willen de steden en gemeenten inspireren en concrete handvaten aanbieden binnen een Community of Practice. De CoP staat voor leren in groep, in interactie met elkaar en vanuit uw behoeften. Onder professionele begeleiding gaat u in op de vraag hoe u een circulair beleid duurzaam kunt verankeren in de meerjarenplanning, de organisatie en projecten.
Meer info en inschrijven: COP Circulaire gemeente - VVSG vzw

Blijft u graag op de hoogte van lokaal en circulair nieuws? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief Lokaal Circulair
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140