Ga terug

Circulaire transitie in de praktijk

Nieuwsbericht ยท May 23, 2023 10:34:00 AM
Event circulaire transitie in de praktijk

Op 3 mei 2023 organiseerden Vlaanderen Circulair, Departement WSE en de Koning Boudewijnstichting samen een interactieve casemarkt om de (sociaal-)circulaire doeners in Vlaanderen in de kijker te zetten. Zo toonden we 'De circulaire transitie in de praktijk' en brachten we diverse partijen samen om het sociaal-circulaire netwerk nog verder te versterken.

De VC-projectgoep (sectorfederaties, kennis-instellingen, werkagenda-trekkers, ...), de VC-stuurgoep (kabinetten, departementen, ...) en sociaal-circulaire hubs beleefden circulariteit tijdens een inspirerende casemarkt. Binnen elke werkagenda vertegenwoordigden een aantal straffe circulaire doeners de acties die worden genomen om de circulaire transitie werkelijkheid te maken. 

Proeven en beleven

Werkagenda's en hefbomen, een gekende structuur waarin Vlaanderen Circulair aan de slag gaat om verandering te faciliteren. Procedures en theorie maakten plaats voor tastbare circulaire projecten waarin de deelnemers in geuren en kleuren (alsook smaken bij werkagenda voedselketen) de praktijk konden beleven. Ze werden ook actief gestimuleerd om te kijken hoe ze huidige cases kunnen boosten en waar er nog drempels liggen. Benieuwd om te lezen hoe de tentoongestelde cases zelf het circulaire traject ervaren? 

Sociaal-circulaire hubs

Jobs en skills spelen ook een belangrijke rol in de transitie naar circulariteit. De sociale economie is hier alvast een voortrekker om herstel en hergebruik meer te faciliteren. In het plenaire gedeelte kregen we meer inzicht over de werking van sociaal-circulaire hubs die op lokaal niveau doeners steunen. Drie hubs kregen samen met een sociaal-circulaire doener het podium om de best practices en verwezenlijkingen binnen de werkagenda's toe te lichten. 

Benieuwd naar de foto's van het event? U vindt ze op ons Flickr account.
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140