Ga terug

De duurzame ambities van JUUNOO (winnaar HVDV Ecodesign by OVAM Award 24)

Nieuwsbericht · Jan 24, 2024 10:55:00 AM
Uitreiking HVDV Awards 24

JUUNOO implementeert wereldwijd modulaire tussenwanden en won de Henry van de Velde Ecodesign by OVAM Award 24. 

De man achter JUUNOO

Chris Van de Voorde, oprichter van JUUNOO, kreeg een fascinatie voor binnenwanden tijdens zijn studie productontwikkeling. Zijn frustratie over de wegwerpmentaliteit in de bouwsector – één van de vervuilendste sectoren ter wereld - leidde tot de oprichting van JUUNOO. De naam, een combinatie van de namen van zijn kinderen Juul en Noor, weerspiegelt zijn persoonlijke betrokkenheid bij het project. 

Ecodesign met internationale impact 

Met een groei van meer dan 900 procent over de voorbije drie jaar is JUUNOO het snelst groeiende duurzame bedrijf van ons land. Dat succes ligt in het uitgekiende circulaire businessmodel dat het bedrijf heeft uitgewerkt. JUUNOO richt zich nu op verdere groei in de Verenigde Staten en Nederland. Meer nog, op iets langere termijn willen ze daar tien à vijftien regio’s aan toevoegen. Bovendien willen ze andere ondernemers inspireren om groots te denken in hun duurzame ambities. Van de Voorde doet daarbij een opmerkelijke oproep: "Laat die Vlaamse bescheidenheid vallen en durf te springen. Deze generatie moet de wereld veranderen." 

Nieuwe aflevering podcast Planeet Circul'air met JUUNOO

Waarom is ecodesign een belangrijke hefboom voor verduurzaming en circulariteit? Dat legt Chris Van de Voorde van JUUNOO uit samen met Brigitte Mouligneau, transitiemanager Circulaire Economie bij Vlaanderen Circulair, in een nieuwe aflevering van de OVAM-podcast Planeet Circul'air. 

Beluister de podcast via Spotify of Apple podcast

Meer weten? JUUNOO en negen andere winnende projecten die impact maken met ecodesign zullen hun project pitchen tijdens het netwerkevent #HVDV24 Talks op de Universiteit Antwerpen. Inschrijven voor deze gratis lezing op 29 februari kan via Flanders DC - Talks: Hoe design impact creëert

Bekijk ook zeker onderstaand filmpje. 

 

 

 

 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140