Ga terug

DOVely Day zoomt in op nieuwe applicaties voor beheer van informatie over Vlaamse ondergrond

Nieuwsbericht · Mar 26, 2024 9:40:00 AM
Sessie tijdens infosessie Dovely Day

Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV) beheert en verspreidt alle informatie over de Vlaamse ondergrond, en zorgt ervoor dat die beschikbaar is via één loket, het DOV-Portaal. Sinds januari 2023 maakt ook de OVAM deel uit van dat DOV-partnerschap, naast het Departement Omgeving, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.  

Nieuwe applicaties 

Op 23 februari 2024 vond de DOVely Day plaats. Op die studiedag van DOV konden de DOV-gebruikers ontdekken welke nieuwe applicaties er sinds de vorige studiedag (december 2019) bijgekomen zijn, en welke nieuwe mogelijkheden er zich aandienen in de nabije toekomst.  

De deelnemers aan de DOVely Day kregen een rijkgevuld programma aangeboden: van data- en geotechnische onderwerpen (bv. gegevensstandaardisatie, automatische dataclassificatie …) tot nieuwe beleidsondersteunende instrumenten, zoals de virtuele bodemanalysetool of de waterbodemverkenner. Wij stelden onze nieuwe bodemverontreinigingsverkenner en -fiche voor en gaven een live demo. Tijdens de afsluitende presentatie focusten we op de grondverzetsdata en hoe we daarmee de DOV-bakens zullen verzetten.  

Benieuwd naar de presentaties? Neem een kijkje op Presentaties DOVely Day 23 februari 2024 | DOV (vlaanderen.be) 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140