Ga terug

Duizenden vrijwilligers doen mee aan Lenteschoonmaak

Nieuwsbericht · Mar 16, 2023 11:57:00 AM
Lenteschoonmaak Mooimakers

Ook dit jaar organiseert Mooimakers de Lenteschoonmaak. Van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april worden over heel Vlaanderen opruiminitiatieven georganiseerd, warme engagementen die gedragen worden door duizenden vrijwilligers met een hart voor een propere omgeving. 

Mooimakers wil vrijwilligers bedanken

Met de teller op 23.000 vrijwilligers, wil Mooimakers iedereen bedanken die zich inzet voor een schone en aangename buurt. Elke inzet, van klein tot groot gebaar, toont aan dat de Vlaming begaan is met de openbare netheid. Ondertussen heeft maar liefst 86% van de Vlaamse steden en gemeenten een actieve vrijwilligerswerking rond zwerfvuil. Deze vrijwilligers steken de handen uit de mouwen tijdens de Lenteschoonmaak, maar ze zetten zich ook buiten de actieperiode dag in dag uit in om zwerfvuil uit de wereld te helpen. 
Voor deze editie van de Lenteschoonmaak zijn ondertussen al meer dan 300 opruimacties geregistreerd. 
 

Ondersteuning vrijwilligerswerking


Mooimakers, het Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, ondersteunt alle opruimacties met een grootschalige communicatiecampagne, communicatiemateriaal en tips en tricks over hoe u zo’n opruimactie het beste aanpakt. 
Op www.mooimakers.be kan elke opruimactie geregistreerd worden, zo kan iedereen zich eenvoudig aansluiten aan een actie in zijn of haar buurt of zelf een opruimactie organiseren. 

Doe mee aan de Lenteschoonmaak

Alle opruimacties staan op de actiekaart van Mooimakers. Ontdek of er in uw buurt activiteiten plaatsvinden, of registreer zelf een actie op www.mooimakers.be

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140