Ga terug

Geen plaats voor afval: OVAM organiseert workshop over de toekomst van het Europese afvalbeleid in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en vraagt meer aandacht voor preventie

Nieuwsbericht ยท Jun 17, 2024 1:19:00 PM
Workshop kaderrichtlijn afval

Onder het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseerde de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) afgelopen vrijdag een workshop over de toekomst van de EU-Kaderrichtlijn Afvalstoffen, hoeksteen van het afvalbeleid van de Europese Unie. In een steeds veranderende wereld moet de EU-Kaderrichtlijn Afvalstoffen verder worden versterkt om bij te dragen aan een duurzamer beheer van hulpbronnen, het verkleinen van de materialenvoetafdruk van onze consumptie en het zoveel mogelijk voorkomen van afval. De OVAM, die sinds 1981 verantwoordelijk is voor het afvalbeleid in Vlaanderen, blijft een drijvende kracht achter de EU-agendasetting inzake afvalbeleid. 

De workshop verwelkomde deelnemers van de Europese Commissie, het Europees Parlement, het Europees Milieuagentschap, EU-lidstaten en relevante EU-sectorfederaties over de toekomst van de EU-Kaderrichtlijn Afvalstoffen. 

>> Lees het volledige persbericht 
>> English press release 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140