Ga terug

Lenteactie Bebat-OVAM: “Tot de finish met lege batterijen”

Nieuwsbericht · Apr 3, 2023 4:22:00 PM
Campagnebeeld Bebat Lente 2023

De lente is het ideale moment om thuis op zoek te gaan naar lege batterijen. De OVAM en Bebat moedigen met een nieuwe campagne Vlaamse gezinnen aan om lege batterijen te verzamelen en naar een inzamelpunt te brengen: “Ga tot de finish met uw lege batterijen!”  

De inzameling van lege batterijen is belangrijk, omdat zij een waardevolle bron van herbruikbare grondstoffen vormen. Een gemiddeld Vlaams gezin heeft maar liefst 33 lege batterijen in huis, wat betekent dat er 33 kansen zijn om deze batterijen een nieuw leven te geven. Met de grondstoffen van 13 batterijen kan er bijvoorbeeld een nieuw brilmontuur worden gemaakt. De grondstoffen kunnen opnieuw worden gebruikt in vele andere toepassingen!

Lege batterijen bevatten nog veel herbruikbare grondstoffen en daarom is belangrijk om ze in te zamelen. Een gemiddeld gezin in Vlaanderen heeft maar liefst 33 lege batterijen thuis in kasten of lades liggen. Met de grondstoffen van 13 batterijen kan er bijvoorbeeld een nieuw brilmontuur worden gemaakt en er zijn nog vele andere toepassingen mogelijk. 

>> Lees meer 
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140