Ga terug

Nieuwe leerstoel bestudeert impact circulaire economie in Vlaamse havens

Nieuwsbericht · May 23, 2024 9:13:00 AM
Haven

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) lanceert, in samenwerking met Vlaanderen Circulair en de Vlaamse havens, de nieuwe onderzoeksleerstoel "Chair Circular Port Monitoring in Flanders". De komende twee jaar zal deze leerstoel zich focussen op de ontwikkeling van een monitoringsysteem om de impact van de circulaire economie in havens te meten.

De drie Vlaamse zeehavens zijn nu reeds Europese koplopers wat betreft circulariteit. Een wetenschappelijk onderbouwd monitoringsysteem zal hen toelaten om de invulling van hun circulaire ambities tastbaar te maken, en de daadwerkelijke impact te meten voor bewezen relevante indicatoren. Daarbij wordt er gezocht naar complementariteit met de verplichtingen qua duurzaamheidsrapportage en strategische plannen die de havens reeds moeten voldoen. Maar uiteraard zijn de resultaten van de leerstoel ook relevant voor andere havens wereldwijd.

“Deze samenwerking met een unieke set partners zorgt voor een belangrijke kruisbestuiving tussen praktijk, beleid, wetenschappelijk inzicht en onderzoek,” besluit transitiemanager van Vlaanderen Circulair Brigitte Mouligneau.

Meer info

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140