Ga terug

Nieuwe online tool helpt bedrijven afval te registreren

Nieuwsbericht · Mar 16, 2022 3:35:00 PM
Meerdere afvalcontainers op een rij

Als bedrijf bent u verplicht om (minstens) maandelijks een afvalstoffenregister bij te houden. In dit register staat alle informatie over de geproduceerde afvalstoffen, de hoeveelheid, inzamelaar, verwerker, etc.

Om bedrijven te helpen met deze administratieve verplichting, lanceert de OVAM via haar tool ‘Cirkeltips’ een online toepassing om dit afvalstoffenregister bij te houden. Bovendien is het mogelijk om, op basis van uw afvalprofiel, tips op maat te raadplegen die u helpen uw afvalverbruik te doen verminderen.

U kunt zelfs een herinnering instellen, zodat u elke maand op de hoogte wordt gehouden wanneer het tijd is om het afvalstoffenregister verder aan te vullen.

Cirkeltips

Kent u Cirkeltips nog niet? We verzamelen verschillende tips naar preventie van afval, hergebruik van materialen en nieuwe recyclage-technieken. Op basis van uw afvalprofiel, maar ook specifiek voor uw bedrijfssector en -grootte, kunt u tips raadplegen. Als u een profiel aanmaakt, kunt u het online afvalstoffenregister invullen en een benchmark maken ten opzichte van andere bedrijven.

Meer info

www.cirkeltips.be

Team pers & communicatie

Woordvoerder