Ga terug

Nieuwe resultaten van de Circulaire Economie Monitor tonen aan dat we voor het eerst minder materialen gebruiken in ons dagelijks leven

Nieuwsbericht · Mar 21, 2024 10:30:00 AM
Materialenconsumptie

Halfweg in de Vlaamse ambitie om tegen 2030, 30 % minder materialen te gebruiken in ons dagelijks leven, brengt Vlaanderen Circulair - het partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en academici die samenwerken aan de uitrol van de circulaire economie - een stand van zaken.

Vlaanderen Circulair deed dat tijdens de “Circular State of the Union” die vandaag in Hasselt georganiseerd werd in het kader van Flanders Technology & Innovation. Op de agenda stond onder meer de voorstelling van de nieuwe resultaten van de CE Monitor. Voor het eerst is er een licht dalende trend merkbaar in de hoeveelheid materialen die we gebruiken in ons dagelijks leven. Maar als de ambities over zes jaar gehaald willen worden, moeten consumenten,bedrijven en overheden dringend meer doordrongen worden van en gestimuleerd worden om circulair te denken, stelt Vlaanderen Circulair.
>> Lees het volledige persbericht

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140