Ga terug

Nieuwe strandafvalbakken voor de kust dankzij Cmartlife-project

Nieuwsbericht · Jul 5, 2024 1:41:00 PM
afval deponeren op strand

Provinciebedrijf Westtoer, OVAM en acht kustgemeenten zetten in het kader van het project ‘Plastic Free Coastline’ samen in op propere stranden. In acht kustgemeenten worden in totaal 38 nieuwe strandafvalbakken geplaatst langs de kustlijn die bezoekers en vrijwilligers helpen zorgen voor propere stranden. De nieuwe strandafvalbakken bevatten drie compartimenten: restafval, pmd en één compartiment waar opruimmateriaal voor vrijwilligers en bijzondere vondsten zoals speelgoed of kostbare voorwerpen kunnen worden gestockeerd.


Via de inspanningen binnen het project ‘Plastic Free Coastline’ zetten Westtoer en de OVAM in op het creëren van een schone en aantrekkelijke kustlijn die zowel inwoners als toeristen ten goede komt. 38 nieuwe strandafvalbakken met informatieve borden zijn vanaf deze zomer te vinden in de kustgemeentes De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge.


Westtoer zet reeds geruime tijd in op propere stranden. Zo heeft het provinciebedrijf voor het vierde opeenvolgende jaar een samenwerkingsovereenkomst gesloten met vrijwilligersorganisatie Proper Strand Lopers. Deze vzw organiseert in elke kustgemeente, samen met vele toegewijde vrijwilligers, jaarlijks meerdere opruimacties op het strand. Dit zorgt niet alleen voor schonere stranden, maar ook voor een verhoogd bewustzijn over de noodzaak van afvalreductie en milieubehoud.


De nieuwe strandafvalbakken worden vanaf 2 juli in gebruik genomen en werden mee gefinancierd (60% subsidie) dankzij het EU-Life Cmartlife-project van de OVAM.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140