Ga terug

Nieuwe overeenkomst OVAM-Oostende verzekert werking circulaire hub O.666 tot eind 2025

Nieuwsbericht · Oct 13, 2023 11:29:00 AM
O.666 in Oostende

O.666 zet in op sensibilisering: via co-creatieprojecten willen ze de burger doen reflecteren over een mooiere, inclusievere en ecologischere toekomst waarbij niemand uit de boot valt. Samen met Oostendse spelers als co-creatoren geeft O.666 vorm aan een uniek partnerschap en de organisatie van evenementen, workshops, acties en projecten die tot nadenken stemmen rond deze kernmissie. Netwerken, ontmoeten, verbinden, co-creëren en innoveren vormen de kern van de organisatie.

Dromen en ideeën in de praktijk

Het is de ambitie om van het RUP Oosteroever Ondernemen een circulair, klimaatadaptief en innovatief maakdistrict te maken. O.666 toont hoe toekomstige ontwikkelingen vorm kunnen geven aan dit circulaire district en wat het potentieel is om de ruimtelijke kwaliteit van de wijk te verhogen. Aan de hand van vele kleine experimenten brengt O.666 dromen en ideeën in de praktijk. Daarom hebben Stad Oostende, de OVAM en O.666 nu beslist om de samenwerking verder te zetten tot 31 december 2025.

“De samenwerking tussen Stad Oostende, O.666 en de OVAM is het beste voorbeeld dat het geheel soms meer is dan de som der delen. Met deze samenwerking is niet alleen de sanering van deze voormalige brownfield op gang getrokken en wordt verwaarloosde maar belangrijke ruimte opnieuw benut. Extra troef is dat de plaats een echte hub geworden is van activiteiten in de circulaire economie en zelfs een voorbeeld wordt van duurzaam en circulair bouwen. Die inspanningen willen we uiteraard verder zetten”, besluit Werner Annaert, administrateur-generaal van de OVAM.  

Korte film over O.666
 

Wilt u meer weten over de hub, haar geschiedenis en de troeven? Bekijk dan zeker dit filmpje. Het filmpje hoort bij een publicatie over lokale en regionale circulaire praktijkvoorbeelden en kwam tot stand met de steun van OMTRE, een Noorse circulaire bouwonderneming, en de medewerking van Stad Oostende, de OVAM en Vlaanderen Circulair. 

Referentie:

Wuyts Wendy, Federica Bono, Elmar Willems (forthcoming – 2024). “Towards a care-full circular economy”, in: Williams, J., E. van Buren, K. Van den Berghe and M. Dabrowski, Going circular: unlocking the potential of regions and cities to drive the circular economy transition. Taylor & Francis (forthcoming – 2024).
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140