Ga terug

OVAM lanceert bevraging over drempels voor het gebruik van kunststofrecyclaat

Nieuwsbericht · Nov 17, 2022 10:23:00 AM
afval harde kunststoffen

De OVAM is een actieve partner in het onderzoeksproject CREAToR, een Europese samenwerking tussen zeventien partners uit de industrie, de onderzoekswereld en publieke instellingen uit zeven lidstaten. Het project heeft als doel nieuwe technieken te ontwikkelen om schadelijke, reeds verboden brandvertragers uit kunststofafval te verwijderen en vervolgens het kunststof te recycleren. 

De partners willen een economisch valabel businessmodel creëren, rekening houdend met de hele waardeketen: van het verzamelen van het afval, het transport en het opschonen tot het inzetten van het recyclaat in nieuwe producten. Voor die laatste stap is het erg belangrijk om de drempels in kaart te brengen die kunststofverwerkers ervaren wanneer ze hoogwaardig kunststofrecyclaat inzetten in hun producten. 

Kunststofverwerker? Vul de bevraging in

Om te peilen naar technische, wetgevende of maatschappelijke belemmeringen die een grootschalige inzet van kunststofrecyclaat in de weg staan, lanceert de OVAM een online bevraging gericht op kunststofverwerkers – zowel verwerkers die al recyclaat inzetten in hun producten, als verwerkers die dat (nog) niet doen. 

De resultaten van de bevraging worden gebruikt om het CREAToR-proces verder te ontwikkelen, om een CREAToR-beleidsbrief naar de Europese Commissie op te stellen en als input voor de verdere ontwikkeling van het OVAM-beleid rond een circulaire economie voor kunststoffen.
Bent u kunststofverwerker? U kunt de vragenlijst hier invullen.

Meer info

CREAToR wordt gefinancierd door het Horizon 2020-programma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nummer 820477 en loopt tot 31 mei 2023.
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140