Ga terug

OVAM publiceert jaarverslag ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ 2023

Nieuwsbericht · Jun 20, 2024 6:12:00 AM
VOKA Charter

De OVAM streeft al jaren naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In 2019 werd de visie van de OVAM op MVO verankerd in een beleidsverklaring. In het MVO-jaarverslag 2023 ligt de focus op de interne MVO-werking van de OVAM. 

OVAM: SDG Pioneer dankzij MVO-inspanningen

Van 2017 tot 2023 was het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) het kader voor de MVO-werking van de OVAM. Dit initiatief van VOKA stimuleert organisaties om hun werking te verduurzamen. De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties vormen hiervoor het kader. De OVAM behaalde elk jaar succesvol het VCDO-certificaat en werd in 2020 zelfs bekroond met de titel 'SDG Pioneer'. 

Sinds 2024 hebben we ervoor gekozen om de MVO-acties niet meer op te volgen vanuit het kader van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen, maar de acties in te schrijven in ons ondernemingsplan. 

Focus op interne MVO-werking

De MVO-beleidsverklaring van de OVAM focust op de voor haar prioritaire SDG's. Deze doelstellingen hebben deels betrekking op de externe werking van de OVAM (zoals beleidsplanning, opvolging en uitvoering), maar ook op de interne werking (zoals energieverbruik en mobiliteit). In het jaarverslag 2023 ligt de focus op de interne MVO-werking van de OVAM.

>> Lees het MVO-jaarverslag 2023 
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140