Ga terug

OVAM publiceert leidraden en tools voor gebruik van wisselbekers

Nieuwsbericht · Feb 17, 2020 11:33:00 AM
teaser image met herbruikbare bekers

Sinds 1 januari 2020 is het op evenementen verboden om drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik, tenzij de organisator een systeem voorziet dat garandeert dat minstens 90 procent (in 2022 minstens 95 procent) van de eenmalige verpakkingen gescheiden wordt ingezameld voor recyclage.

Meest milieuvriendelijk
In 2016/2017 liet de OVAM een studie uitvoeren over drink- en eetgerei. Die pasten we onlangs aan aan nieuwe inzichten, ervaringen en innovatieve technieken. Opnieuw komt de herbruikbare beker als de meest milieuvriendelijke toepassing naar voor. Om organisatoren te helpen overschakelen naar wisselbekersystemen, maakte de OVAM een aantal documenten en tools op:

  • Een praktische handleiding die u helpt het juiste type beker te kiezen. U vindt er tips en voorbeelden rond waarborgsystemen en communicatie aan het publiek, informatie over afwasmogelijkheden, briefing en de inzet van medewerkers …
     
  • Stappenplan en infofiches per type evenement. Een schoolfeest, een sportwedstrijd, een fuif … Elk soort event vergt een andere aanpak. Deze handige fiches helpen u met de organisatie.
     
  • Een bekersimulatie die u helpt berekenen hoeveel bekers u nodig hebt voor uw evenement en hoeveel de omschakeling naar hergebruik u effectief zal kosten of opleveren.

Meer info
Meer tips om uw evenement op een duurzame manier te organiseren? Surf naar ovam.be/degroenevent.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140