Ga terug

OVAM-studie over afval en materialen op festivalcampings

Nieuwsbericht · Jan 18, 2024 5:01:00 PM
Festivalcamping

Een geweldig festival op poten gezet, maar nadien een kater van al het achtergelaten materiaal en rondslingerend afval op de festivalcamping? In 2023 liet de OVAM een studie uitvoeren door Deloitte en MAS Research, op zoek naar oplossingen voor het afval en de materialen die jaarlijks op heel wat festivalcampings achterblijven. Het rapport zet u op weg voor de zomer van 2024.

De studie neemt de huidige afvalproblematiek onder de loep, evenals de partijen die er invloed op hebben. Ze bekijkt ook bestaande oplossingen bij binnen- en buitenlandse festivals. Een bevraging bij zo’n 2000 respondenten geeft ook een zicht op de factoren die het gedrag van kampeerders beïnvloeden.

De studie biedt een uitgebreid naslagwerk met praktische tips en oplossingen om te komen tot meer afvalpreventie, hergebruik van materialen, betere sortering, recyclage en minder afval in het algemeen op uw festivalcamping. Wilt u snel aan de slag? Bekijk dan achteraan in het rapport de zes fiches met concrete initiatieven waar u prioritair op kunt inzetten.

U vindt het volledige rapport op de website van de OVAM.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140