Ga terug

Presentaties en verslagen van ENSOr5-symposium nu beschikbaar

Nieuwsbericht · Apr 23, 2024 11:13:00 AM
Schilderij Ensor

In het kader van de Belgische Bodemweek, brachten de OVAM en EmConSoil op 14 en 15 maart 2024 experts en belanghebbenden samen tijdens het vijfde internationale ENSOr-symposium over de aanpak van diffuse bodemverontreiniging met schadelijke stoffen. ENSOr staat voor Emerging policy challenges on New SOil contaminants

Uitdagingen

Wat is de impact van diffuse verontreinigingen op het hergebruik van grond, de grondwatervoorraad en de voedselveiligheid? Hoe bepalen we de risico’s? En hoe kunnen we ook beleidsmatig die uitdagingen aanpakken? Deze en nog meer vragen kwamen aan bod tijdens de internationale presentaties, interactieve workshops en boeiende discussies. Ook werd een excursie georganiseerd naar een herontwikkelde brownfield en waren er pitches van veelbelovende saneringstechnieken. 

Lees de presentaties en verslagen op de website van het symposium hier en verwerf zo meer inzicht in de onderwerpen die tijdens ENSOr5 aan bod kwamen.

James Ensor in de bloemetjes

2024, Het James Ensor Jaar ter ere van de beroemde Belgische kunstenaar, voegde een extra dimensie toe aan het evenement, met de documentaire 'James Ensor: Man achter het masker' en een gegidste rondleiding op de expo 'James Ensor: Maestro' in Bozar, als culturele ‘kers op de taart’.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140