Ga terug

Proefproject sluikstortbestrijding op autosnelwegparking in Peutie

Nieuwsbericht · Jan 19, 2022 12:00:00 PM
Banner - Vervuiler, u wordt gespot.

In samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de lokale en federale wegpolitie, de intercommunales Incovo en Interza en de lokale besturen van Steenokkerzeel en Vilvoorde, zette Mooimakers een proefproject op om sluikstort op snelwegparkings een halt toe te roepen.

In november 2020 werden er gericht camera’s geplaatst en al snel liepen de eerste resultaten binnen. Tussen november 2020 en april 2021 werden 111 GAS-PV’s opgemaakt. Boetes voor sluikstorten lopen snel op en kunnen tot duizenden euro’s bedragen, afhankelijk van de overtreding (hoeveelheid afval, herhaling…).

Beboeten is één ding, het uiteindelijke doel is natuurlijk dat er niet meer wordt gesluikstort op deze plaatsen. Ook hier bleken de maatregelen succesvol te zijn: de ophaaldienst merkte een daling in de hoeveelheid afval die er wekelijks wordt opgehaald. Hopelijk zet deze tendens zich verder. Na afloop van het project en met deze positieve resultaten in gedachten, plaatste AWV camera's in eigen beheer en zetten de partners op het terrein het cameratoezicht verder.

Meer info en het eindrapport van het project leest u hier.

Team pers & communicatie

Woordvoerder