Ga terug

Webinar duurzame mode: Impact van de nieuwe EU-textielstrategie

Nieuwsbericht · Jun 22, 2022 2:22:00 PM
Textiel

De EU-strategie wil onder meer inzetten op een duurzamere modesector door de wetgeving met betrekking tot de productie en consumptie van textiel aan te passen. Er komen nieuwe ontwerpeisen, een regelgeving voor greenwashing, regels om overproductie en overconsumptie tegen te gaan en andere initiatieven die een grote impact zullen hebben op modebedrijven. 

Algemeen kader en implementatie

Sofie Bouteligier (hoofd van de International Policy Unit bij OVAM) lichtte het algemene kader en de implementatie van de textielstrategie toe.  

Nieuwe ecodesign vereisten

Bérénice Huet (FOD Volksgezondheid) ging in op de strategie met betrekking tot de nieuwe ecodesignvereisten. 

Regulering van greenwashing

Davy Liebens (FOD/ Economie) had het over de (controles op de) regulering van greenwashing. Hij werkt als inspecteur-auditeur bij de Belgische Economische Inspectie binnen de eenheid Internettoezicht, waar hij de handhaving van de consumentenrechten op het internet controleert. In die rol analyseert hij dus onder meer de websites van modebedrijven om na te gaan of zij zich niet schuldig maken aan oneerlijke handelspraktijken. Sinds 2021 wordt daarbij ook aandacht besteed aan greenwashing, en recent zijn zo al heel wat Belgische modebedrijven aan een audit onderworpen. 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140