Kwitten - Kwit mee

Kwitten tijdens het winkelen

De winkel is de beste plek om voluit te kwitten. Dat start al wanneer je de deur uitstapt. Vergeet je je herbruikbare boodschappentas niet?


Veel Vlamingen hebben deze goede gewoonte al. In de winkel kan je kiezen voor groenten en fruit in bulk en navulbare producten. En die afzonderlijk verpakte koekjes laat je voortaan links liggen. Zo kwit je in 1-2-3 tijdens je winkeltrip.

Vergeet je Kwitzak niet

70 % van de Vlamingen gebruikt regelmatig een herbruikbare boodschappentas. Maar elke Vlaming vergeet die ook wel eens.

Wij helpen je om nooit meer je herbruikbare zak te vergeten als je naar de winkel gaat. Met een hele reeks (on)zinnige tips om je zak nooit meer te vergeten.

Ontdek hier al onze tips.

Herbruikbare broodzak

Elke Vlaming eet gemiddeld 34 broden per jaar. Netjes verpakt in 34 broodzakken. Dat zijn 34 redenen waarom een herbruikbare zak écht broodnodig is.

Anders verpakt 

Winkels bieden steeds vaker producten in bulk aan. Je groenten en fruit steek je misschien al in een herbruikbaar netje. Maar nam je je eigen potjes al eens mee naar de slager? Of wist je dat je in gespecialiseerde shops ook je afwasmiddel, shampoo … kan bijvullen? Dat scheelt weer een pak verpakkingen.

Ontdek het verhaal over een verpakkingsvrije winkel via buurtsuper.be 

Responsive Image

Green Deal Anders Verpakt


Ken je de Green Deal voor kwitters al? De OVAM, het VIL, COMEOS, Detic en Fevia Vlaanderen gaan samen op zoek naar oplossingen om preventie en hergebruik in de distributiesector te stimuleren. Deze Green Deal daagt de ondertekenaars uit om de komende jaren projecten op te zetten die het gebruik van eenmalige verpakkingen in de hele keten doet dalen. Oplossingen die we hopelijk snel in de (web)winkel, tijdens onze take-away en bij thuisleveringen zien opduiken.

Lees verder hoe de Green Deal verloopt of hoe je zelf je steentje kan  bijdragen.