Ga terug

Asbestopleiding lokale besturen op 27 februari

Nieuwsbericht · Jan 8, 2024 11:22:00 AM
Opleiding lokale besturen

Op dinsdag 7 februari organiseert de OVAM kosteloos de online opleiding ‘Asbest in en om het huis’ voor lokale en bovenlokale besturen.

Medewerkers van lokale besturen worden vaak geconfronteerd met asbest. Bijvoorbeeld tijdens het toezicht op de milieuwetgeving, bij afvalinzamelingen of woninginspecties, of gewoon in de gebouwen die zij zelf beheren. Ook gemeenten die lokale asbestprojecten voor burgers organiseren krijgen vaak vragen van burgers over asbesthoudende toepassingen. 

Als ze asbestmaterialen tegenkomen, is het belangrijk dat lokale besturen:

  • weten hoe hiermee om te gaan;
  • weten welke maatregelen ze moeten nemen bij eventuele risicovolle situaties;
  • de belangrijkste principes van de asbestwetgeving kennen.

Om lokale besturen hierin te ondersteunen en hen mee op weg te helpen, organiseert de OVAM daarom een kosteloos webinar voor het personeel van lokale besturen en bovenlokale overheden. De opleiding biedt een basis in asbestherkenning, het asbestafbouwbeleid, de wetgeving en handhaving van asbestincidenten. Ook de ondersteuning voor lokale besturen komt aan bod. 

De opleiding duurt van 10 tot 17 uur, met een pauze tijdens de middag. 

Meer info en inschrijven

Asbestopleiding voor lokale besturen op eigen kantoor

Bij lokale en bovenlokale overheden zijn er verschillende medewerkers die in de uitvoering van hun taken wel eens met asbest in contact komen. Met al deze mensen samen kunt u misschien wel een klaslokaal vullen? 

U kunt de opleiding 'Asbest in en om het huis' (één dag) voor lokale besturen en de opleiding 'Omgaan met asbesthoudende materialen’ (halve dag) ook op uw eigen werkplek organiseren, als er minstens 15  deelnemers zijn. 

Bent u geïnteresseerd? Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Via dat formulier kunt u ook andere vragen stellen.
 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140