Ga terug

OVAM gelast tijdelijke stop voor opleiding en aanstelling nieuwe gecertificeerde asbestdeskundigen

Nieuwsbericht · Jun 9, 2023 11:40:00 AM
asbestdak

Op 23 november 2022 werd het asbestattest ingevoerd in Vlaanderen. Het asbestattest is nodig bij de overdracht van gebouwen van voor 2001. Het asbestattest wordt opgemaakt door gecertificeerde asbestdeskundigen. Op korte tijd zijn er al 1150 asbestdeskundigen actief op de markt.

Deze hebben allen een opleiding genoten, een examen afgelegd en zijn gecertificeerd door een van de vier erkende certificatie-instellingen. Dit aantal is ruim voldoende om voor de huidige vraag een vlotte marktwerking aan te bieden. Om de kwaliteit van de asbestattesten te borgen,houdt de OVAM strikt toezicht op de erkende certificatie-instellingen. Deze certificatieinstellingen zijn immers door de OVAM erkend voor het opleiden, bijscholen, begeleiden en controleren van de bij hen aangesloten asbestdeskundigen. 

De OVAM stelt vast dat bij alle vier de erkende certificatie-instellingen momenteel capaciteit ontbreekt om voor de reeds aangesloten deskundigen taken als bijscholing en controle te vervullen. Daarom drukt de OVAM op de pauzeknop en maakte aan alle vier de certificatieinstellingen een “beslissing tot voornemen van schorsing” over. Op deze pagina worden veelgestelde vragen over deze beslissing beantwoord.

Lees het volledige persbericht

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140