Ga terug
Vanaf 2024 laat elk bedrijf keukenafval en etensresten selectief inzamelen

Keukenafval en etensresten selectief inzamelen heeft heel wat voordelen:
- Er gaat minder voedsel verloren.
- We beperken het restafval dat verbrand moet worden.
- Keukenafval en etensresten gaan niet verloren: we maken er compost en of biogas mee.
- Het biogas zetten we om in groene energie voor gezinnen en bedrijven.
- De compost gebruiken we voor een gezondere bodem.
Uitbreiding inzamelplicht
Bepaalde bedrijven zijn al sinds 2021 verplicht om keukenafval selectief in te zamelen. Vanaf 2024 geldt de verplichting voor álle bedrijven, ongeacht de activiteit, sector of grootte.
Wilt u weten hoe u dit best aanpakt? Check dan zeker ovam.vlaanderen.be/keukenafval en neem nu al contact op met uw inzamelaar om te bekijken welke oplossing het meest geschikt is voor u.
Team pers & communicatie
Voor persvragen kan u hier contact opnemen.
- Adres
- Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid - Telefoon
- 015284140