Ga terug

Lokale besturen kunnen vanaf 1/3/2023 nieuwe subsidieaanvragen indienen

Nieuwsbericht ยท Dec 9, 2022 11:00:00 AM
Centjes

De Vlaamse overheid verleent via de OVAM subsidies aan de lokale besturen voor investeringen en projecten die de doelstellingen van het afval- en materialenbeleid en het asbestafbouwbeleid ondersteunen. Op 15 juli 2022 heeft de Vlaamse Regering daarvoor een nieuw subsidiebesluit goedgekeurd dat aangepast is aan de doelstellingsgerichte ondersteuningsnoden bij lokale besturen. 

Zoals gebruikelijk geeft een ministerieel besluit pas uitvoering aan de beslissing van de Vlaamse Regering. Dit ministerieel besluit is reeds afgetoetst met de betrokken stakeholders en doorloopt momenteel nog de nodige goedkeuringsprocedures, onder meer via de Raad van State. 
De finale goedkeuring verwachten we in de loop van februari 2023. 

We willen u als lokaal bestuur de nodige tijd geven om de nieuwe subsidieregeling door te nemen en een nieuw subsidiedossier voor te bereiden. Na finale goedkeuring kunt u een nieuwe aanvraag indienen, op de eerste dag van de daaropvolgende maand. Als de goedkeuring van het ministerieel besluit procedureel geen vertraging meer oploopt, kunnen lokale besturen dus vanaf 1 maart 2023 een nieuwe aanvraag indienen. 

Daarom verlengen we de indieningsstop dus tot 1 maart 2023.
 
De nieuwe subsidiewetgeving en aanvraagformulieren vindt u binnenkort op de OVAM-website.

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140