Ga terug

Conferentie herbruikbaar cateringmateriaal op evenementen was een succes

Nieuwsbericht · Mar 26, 2024 3:35:00 PM
Conferentie hebruikbaar cateringmateriaal Lamot Mechelen

Op 6 maart vond voor de twee keer de conferentie herbruikbaar cateringmateriaal plaats, én het was een succes. Zo’n 500 aanwezigen tekenden present in Mechelen om ervaring en kennis uit te wisselen in aanloop van het evenementenseizoen. 250 lokale besturen en overheidsdiensten en 170 vertegenwoordigers uit de eventsector konden zo’n 16 infosessies en panelgesprekken volgen met 40 experten uit de brede evenementensector. Deelnemers konden ook de standenbeurs bezoeken met een 30-tal aanbieders van herbruikbaar cateringmateriaal, wasfaciliteiten, (digitale) waarborgsystemen en refillsystemen voor water en (fris)dranken. 

Heel wat thema’s waarmee een organisator te maken krijgt bij de organisatie van een evenement met herbruikbare bekers en/of eetgerei kwamen aan bod. Zo waren er panelgesprekken over hoe 90 % retour behalen met vertegenwoordiging van o.a. Aalst Carnaval, de Gentse Feesten, Alcatraz Festival en de Warmste Week. Tips voor het garanderen van de voedselveiligheid tijdens het reinigen en stockeren van herbruikbare bekers en bordjes werden meegegeven door de FOD Volksgezondheid gevolgd door een discussie met drie industriële wasstraten.  

Organisatoren kwamen daarnaast meer te weten over het verminderen van schenkverpakkingen. Zo kwam het serveren van water en frisdranken met leidingwater aan bod in een sessie met AquaFlanders en drankenexperten Coca Cola, Robinetto, Sfinks Festival en Mana Event Team. De overstap naar een bar zonder kleine petflesjes en blikjes was onderwerp van discussie met ervaringsexperten Club Brugge, Boomtown Festival en Olen Gladiolen.  

Ook sportorganisatoren konden hun hartje ophalen met oa de Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA] en de Dodentocht die getuigden over de overstap naar herbruikbare bekers op bevoorradingsposten. Wie zich al waagt aan, of wil beginnen met herbruikbaar eetgerei kwam te weten hoe dit te doen voor zowel culinaire hapjes als voor de klassieke Vlaamse festivalsnacks. Tot slot passeerden ook de planning in aanloop van het event de revue, het opzetten van goede communicatie op het terrein en een overzicht van het marktaanbod in Vlaanderen. 

Heeft u de conferentie gemist of wilt u iets nalezen? Download de presentaties van de sprekers via Conferentie herbruikbaar cateringmateriaal 6 maart 2024 (vlaanderen.be) 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140