Ga terug

Dit zijn de winnaars van de Ecodesign Award voor studenten 2021!

Nieuwsbericht · Oct 28, 2021 11:46:00 AM
Winnaars Ecodesign Award voor Studenten 2021

Vandaag werd in het Design Museum Gent de Ecodesign Award 2021 voor studenten uitgereikt. Met die prijs belonen de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Vlaanderen Circulair jong talent met circulaire ideeën die de wereld kunnen veranderen. De winnaars van deze vijftiende editie hebben met de award goud in handen: een duurzame smartphone met een netwerk van contacten waar elke productontwerper van droomt.

Alle winnende circulaire ideeën worden voorgesteld op ecodesignaward.be.

Winnaar categorie Everyday Life

Elien Gielen, winnares in de categorie Everyday Life, gaat met haar project son-mat mee de strijd aan tegen voedselverlies. Son-mat is een combinatie van fysieke en digitale tools die mensen helpt bij het fermenteren van groenten. De app biedt tips en inspiratie om gezonde en veilige groentenfermentaties te bereiden. Een belangrijke schakel om de voedselkringloop te sluiten en dus een verdiende winnaar!

Winnaar Problem Solving

De winnaar in de categorie Problem Solving is Arthur Boven. Hij ontwikkelde de innovatie fotobioreactor GrO2. Deze creëert algen door warmte, CO2, mineralen en licht op te nemen via een fotosyntheseproces. De waardevolle biomassa kan daarna gebruikt worden in tal van toepassingen waaronder farmacie, voeding en veevoer, cosmetica, bioplastic en biobrandstof. Om het productie zo efficiënt te laten verlopen, gebruikt GrO2 de restwarmte die ontstaat bij de industrie en worden de productiepanelen geplaatst op industriële daken.

Vanaf vandaag kan het publiek de ontwerpen van alle winnaars en finalisten ook een maand lang bewonderen in een eigen tentoonstelling in het Design Museum Gent.

Lees het volledige persbericht

Woordvoerder

Jan Verheyen