Ga terug

Ga met uw school of klas mee op #MissieMinder en win!

Nieuwsbericht · Oct 17, 2023 12:57:00 PM
Themabeeld #missieminder 2023

De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen. Veel spullen hebben we niet eens nodig. Door de overvloed aan hebbedingen gaan veel grondstoffen en energie verloren. Daar wil MOS – duurzame scholen, straffe scholen heel graag iets aan doen. Daarom roepen ze scholen op om op vrijdag 24 november mee te gaan op #MissieMinder.

Delen is het nieuwe hebben

De OVAM en MOS Vlaanderen werken al een aantal jaar samen om de campagnes van MissieMinder inhoudelijk vorm te geven. Het centrale thema is afval, met ieder jaar een ander subthema. Passeerden vorige edities de revue: voedselverspilling, verpakkingen en plastic, en textiel.

Jonge consumenten duurzame en milieuverantwoorde attitudes en vaardigheden aanleren is meer dan ooit noodzakelijk om hen en de toekomstige generaties te kunnen voorzien van noodzakelijke producten en goederen. Onze voorraden aan grondstoffen worden schaars en kritiek, ons productie- en consumptiegedrag draait op veel te hoge toeren. Blijven we op dit tempo verder gaan, dan zullen basisproducten in de toekomst nog duurder en schaarser worden en niet voor iedereen beschikbaar zijn. En we brengen onze planeet, onze gezondheid en ons leefmilieu ernstige schade toe.

Tweedehands, delen, lenen en gedeeld gebruik is het nieuwe ‘hebben’. Absoluut bezit en nieuwe aankopen zijn niet voor alle producten, apparaten en toestellen nodig en noodzakelijk. Levensduurverlenging door hergebruik, herstel, lenen en gedeeld gebruik, is de eerste stap in de circulaire economie en duurzaam materialengebruik. 

Doe mee!

Kleuter, lagere of secundaire school? Registreer een actie en maak kans op een leuke prijs.
 
Ook lokale besturen, organisaties en overheden kunnen mee hun schouders zetten onder MissieMinder. Moedig scholen, leerkrachten en leerlingen aan om deel te nemen aan de campagne, deel goede voorbeelden en neem zelf een voorbeeldrol op.

De hele campagne en inspiratie vindt u op #MissieMinder 2023: Thema Hebbedingen | MOS (mosvlaanderen.be).

De OVAM en Vlaanderen Circulair bundelen nog meer inspiratie voor scholen en onderwijs op: 

Team pers & communicatie

Voor persvragen kan u hier contact opnemen.

Hebt u een persvraag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015284140