Ga terug

OVAM draagt bij aan succesvolle circulaire handelsmissie tussen Nederland en België

Nieuwsbericht · Dec 10, 2021 10:42:00 AM
Pieter Vervinckt als spreker voor OVAM tijdens handelsmissie met Nederland

Tijdens een handelsmissie kreeg Nederland een unieke blik op het reilen en zeilen van de circulaire economie in Vlaanderen

Om onze uitstoot te verkleinen, duurzamer om te gaan met grondstoffen en onze economieën toekomstbestendig te maken, is de vraag naar een (versnelde) circulaire transitie groter dan ooit. Nederland en Vlaanderen zijn beide koplopers en delen de ambitie om tegen 2050 volledig circulair te zijn. Eind vorig jaar, tijdens een Vlaams-Nederlandse top, engageerden de Vlaamse en Nederlandse regeringen zich ook al om hun samenwerking rond het thema circulaire economie te versterken. 

Vorige maand organiseerde de Nederlandse ambassade in Brussel een handelsmissie rond circulaire economie. Tijdens een driedaags programma, dat liep van 17 tot 19 november, werd de Nederlandse delegatie geïntroduceerd in het bredere netwerk van publieke en private stakeholders en kwamen ze meer te weten over recente ontwikkelingen. 

Bezoek aan OVAM

De OVAM gaf tijdens de aftrap van de handelsmissie een toelichting bij de transitieprioriteit circulaire economie van de Vlaamse Regering en bij de rol van Vlaanderen Circulair – waarover ook een kort artikel verscheen op de nieuwswebsite ‘Brusselse Nieuwe’.  

Tijdens een bezoek aan het kantoor van de OVAM schotelden we de delegatie ook verdiepende presentaties voor rond het uitvoeringsplan kunststoffen, de werkagenda Circulair Bouwen en het nieuwe steunmechanisme voor ondernemingen die willen investeren in innovatieve recyclagetechnologieën om materiaalkringlopen te sluiten. 

De gedeelde ambities tussen Vlaanderen en Nederland, de leiderspositie binnen de verschillende circulaire opgaven en de sterke handelsrelatie bieden kansen om de samenwerking tussen de buurlanden rond dit thema ook in de toekomst te blijven intensiveren.

Team pers & communicatie

Woordvoerder