“2022 was geen overgangs-, maar een scharnierjaar”

Christof Delatter
2022 was een bewogen jaar, ook voor de OVAM. In ingrijpende dossiers rond onder meer PFAS, asbest, zwerfvuil en de afvalwetgeving werden belangrijke mijlpalen gehaald. De circulaire economie zette zich schrap voor een grote sprong voorwaarts. En we namen afscheid van administrateur-generaal Henny De Baets na 40 jaar dienst. Hoe blikken haar twee opvolgers terug op een jaar waarin zoveel veranderde?
Responsive Image
Christof Delatter, waarnemend administrateur-generaal van de OVAM in 2022: “Ik ben heel trots op wat onze mensen in 2022 gepresteerd hebben in moeilijke omstandigheden. Vooral de PFAS-problematiek, met als climax het verslag van de parlementaire onderzoekscommissie, heeft intern toch voor schokken gezorgd. Maar ondanks die extra druk hebben we ons ondernemingsplan grotendeels uitgevoerd. We verzetten veel werk in onze reguliere werking en bereidden tegelijk een aantal belangrijke dossiers voor, zodat die in 2023 op politiek niveau verder behandeld zouden kunnen worden. Ik denk bijvoorbeeld aan VLAREMA 9, het Lokaal Materialenplan, het interregionaal samenwerkingsakkoord over de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid en het dossier over zwerfvuil en statiegeld. Daarom zie ik 2022 niet als een overgangs- maar als een scharnierjaar.”
Werner Annaert, huidig administrateur-generaal van de OVAM: “Dankzij dat harde werk kon ik in december een vliegende start nemen. Onze mensen hebben een ongelofelijke veerkracht getoond. Als directie willen we daar onze appreciatie voor tonen en ook garanderen dat iedereen het nodige heeft om zijn of haar job goed te doen. We voerden een onderzoek naar welzijn op het werk en op basis daarvan startten we een actieplan op. Open discussies willen we aanmoedigen. Daarvoor is het belangrijk dat onze mensen weten dat de directie voor hen beschikbaar is. In het komende jaar zullen we als OVAM meer naar buiten gaan en daarbij is iedere medewerker ook een vertegenwoordiger. Het is aan ieder van ons om de OVAM-standpunten te communiceren: standvastig, correct en trots.”
Responsive Image
  • Responsive Image
  • Responsive Image
  • Responsive Image

Team Pers en Communicatie

Hebt u een vraag over het jaarverslag? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid