Kenniswijzer educatie

Innovatie en creativiteit

Om van onze economie een circulaire economie te maken, moet we durven anders denken. En dit zowel op kleine als op grote schaal.


Nieuwe producten en diensten die ontwikkeld zijn vanuit een circulaire manier van denken, er bestaan intussen al heel wat boeiende voorbeelden. Denk maar aan Boyan Slat en The Ocean Cleanup stichting: wat begon als een werkstuk op school, is nu een professionele organisatie geworden met zo’n 75 werknemers, ondersteund door verschillende geldschieters die achter dit project staan.

Open Calls

Ook in Vlaanderen leven er heel wat iniatieven. OVAM ondersteunt deze actief door open calls te organiseren.
Bij deze open calls mogen indieners van een project rekenen op een professionele begeleiding van verschillende instellingen uit de sector, via het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen bij voorbeeld. U wil immers weten of je product of dienst levensvatbaar is en kans heeft op groeiend succes in de toekomst. Mogelijk weet u niet direct met wie u best in zee gaat om uw project te realiseren: anders denken betekent zeker ook samen denken. Hiervoor ontwikkelden we de tool Circle Aid.
De winnaar van een open call kan ook rekenen op een financiële ondersteuning.

‘Hé student, your future is calling’

De ‘Ecodesign Award voor studenten’ is een challenge speciaal voor studenten. Wilt u voor uw eindwerk een circulair product of dienst ontwerpen? Dan is dat uw ideale startpunt.