Recyclage, een troef voor Vlaanderen

Whitepaper - recyclage, een troef voor Vlaanderen

Recyclage heeft in Vlaanderen een belangrijke rol als het aankomt op het behoud van waardevolle grondstoffen en het reduceren van afval dat naar verbranding gaat. Na het lezen van deze whitepaper heeft u een helder beeld van hoe de OVAM werkt aan meer en hoogwaardigere recyclage.

Afval is waardevoller dan je denkt

In een circulaire economie willen we alles wat van waarde is, waardevol houden. De grondstoffen die we gebruiken, willen we zo min mogelijk verloren laten gaan. Daarom streven we in Vlaanderen naar minder afval naar verbranding en meer afval naar recyclageprocessen. Afval dat we niet kunnen voorkomen of in zijn bestaande vorm geen andere bestemming kunnen geven, gaan we recycleren. Zo krijgt het via hoogwaardige recyclageprocessen een nieuw leven.

Neem een duik in de wereld van recyclage. Ontdek waarom recycleren, na preventie en hergebruik van afval, zo belangrijk is en hoe we er het milieu en onze economie een plezier mee doen. Lees hoe innovatieve spelers in de Vlaamse bedrijfswereld met hoogwaardige recyclage aan de slag gaan en ontdek hoe je zelf een bijdrage kan leveren.

Responsive Image