eten gezin

Schuif mee aan

op het werk.

Voedselverlies verminderen is maatschappelijk verantwoord, en dat straalt af op je bedrijf. Goed plan? Met onze tips hak je het probleem in de pan.
Wist je dat?

Tonnen voedselverlies
in cijfers

Al je medewerkers verspillen voeding. Thuis en op het werk zorgt die verspilling voor zo’n 61 kg CO2 pér medewerker. Als we die samen kunnen vermijden:
 
  • Sparen we voor elke medewerker de uitstoot van een autorit naar Parijs uit.
  • Vermijden we meteen dat een kwart van dat voedsel bij het restafval belandt.
  • Zorgen we ervoor dat elke medewerker op jaarbasis ongeveer € 161 bespaart. 
voedselverlies op werk

Kostwinnende bedrijven

ziekenhuis

AZ Delta 

AZ Delta verspilde 90 ton voedsel per jaar, goed voor 300 ton CO2 . Dat verminderen kan zo’n € 120.000 opleveren.
ecologische voetafdruk

BDO

BDO ging The Footprint Challenge aan: 40 dagen lang je voetafdruk verkleinen met kleine, duurzame acties.
voedselverspilling

delaware

delaware onderzocht voor de Verspillingsvrije Week hoe je je medewerkers bewustmaakt van verspilling op het werk.

Oplossingen op

een presenteerblaadje

workshop spreker

#ZeroFoodWaste 

Boek een workshop of conferentie en leer hoe je met jouw bedrijf verspilling kan vermijden.
bord voeding

Zonder Honger naar Bed

Heb je nog voedsel over? Via deze Facebook-groepen help je mensen net boven of onder de armoedgrens.
groenten

Infoposters

Hang ze op en iedereen weet alles over houdbaarheidsdata en het bewaren van groenten en fruit. 
gsm

Too good to go

Bied je overschotten aan via dit restjesplatform. Of start Woensdag-Windag voor de lunch.
appels

Food Waste Fest

Bezoek dé inspiratiedag om met en in je hele bedrijf aan de slag te gaan tegen voedselverlies.

Versbereid overheidsbeleid

Verandert er iets in het beleid van de Vlaamse overheid?
Dan krijg je ’t hier te zien.

Responsive Image

Sorteerverplichting voor keukenafval en etensresten

Responsive Image

Actieplan voedselverlies en biomassastromen

Responsive Image

Voedselverlies als duurzameontwikkelings-doelstelling

Minder verspilling in de kantine?

Toen Dominique Leroy CEO bij Proximus was, zette ze vol in op duurzaamheid. Zo werd ze ambassadrice van de ‘Just Keep It Challenge’: like de Facebook-pagina en volg de uitdagingen om ook de voetafdruk van jouw bedrijf de verkleinen. 
Responsive Image

Hapklare oplossingen voor je voedselafval

Responsive Image

Laat je keukenafval ophalen door een afvalophaler.

Responsive Image

Je voedselafval wordt compost of biogas, daarom moet je opletten wat er bij gft mag.

Responsive Image

Hoe zit het met de sorteerverplichting voor al je keukenafval en etensresten?

Zij zijn al Kostwinners

Responsive Image