Wetgeving cateringmateriaal

Kan ik herbruikbaar cateringmateriaal gebruiken in COVID-tijden?

 

Hygiëne en veiligheid staan bij de organisatie van evenementen altijd hoog op de agenda. En dan is de vraag naar de veiligheid van herbruikbare bekers in een post-Corona tijdperk ook logisch. Het antwoord is duidelijk: Corona verandert niets aan het gebruik van herbruikbare bekers.

Herbruikbare materialen - of het nu gaat om bekers, glazen op café of borden op restaurant - moeten altijd grondig gereinigd worden. Dat was zo vóór de uitbraak van Corona en dat blijft ook zo in de periode erna. Corona beïnvloedt dus geenszins het beleid ten aanzien van herbruikbare materialen.
Bij een correcte hygiëne is het risico op besmetting minimaal. Zowel voor bekers die door externe firma's worden gereinigd als voor bekers die ter plaatse worden afgewassen blijven dezelfde regels gelden.
Wie de drank in de beker aanbiedt, is ook verantwoordelijk voor de veiligheid ervan. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is bevoegd voor de voedselveiligheid in ons land. De autocontrolegidsen van het FAVV beschrijven algemene hygiëneprincipes die gevolgd moeten worden. Als een organisator van een evenement gebruik maakt van een externe firma, moet hij kunnen aantonen dat deze firma de wettelijke vereisten toepast.

Hoe je correct herbruikbaar cateringmateriaal reinigt, lees je op deze pagina’s.

 


Groen Event