Grondige info over jouw bodem

Het bodemattest is een officieel document dat bepaalt of verdere actie nodig is voor jouw grond. Wil je meer details? Dan zijn er de uitgebreide bodemverontreinigingsverkenner en -fiche.

Grondige info over jouw bodem

Het bodemattest is een officieel document dat bepaalt of verdere actie nodig is voor jouw grond. Wil je meer details? Dan zijn er de uitgebreide bodemverontreinigingsverkenner en -fiche.

Dieper in de details met deze 2 tools 

Het is logisch dat je meer wil weten over de grond in je omgeving. Zeker als de bodem verontreinigd is. Deze twee tools geven je meer inzicht in de situatie én tips om er juist mee om te gaan

Bodemverontreinigingsverkenner  

Een interactieve detailkaart van de bodem in Vlaanderen. Je ontdekt er hoe het gesteld is met de bodemkwaliteit in je buurt. Als die slecht is, zie je of er vervolgstappen nodig zijn om de grond weer gezond te maken.  

Kaart bodemkwaliteit
bodemverontreinigingsfiche

Bodemverontreinigingsfiche  

Het overzicht van alle bodemonderzoeken op een bepaalde grond, met zowel oorzaken als gevolgen. Inclusief algemene tips en specifiek advies om voor de bodem te zorgen.

Bij elke grond een bodemattest 

Wie een grond koopt, krijgt altijd een bodemattest met de wettelijke beslissing of verdere actie nodig is voor de bodem op dat perceel. In dat attest staan soms bijkomende adviezen en bepalingen, of info over asbest in de bodem.

Heb je er één nodig? Dan kan je dat eenvoudig aanvragen: 
Bodemattest

Bodemexperts slaan de handen in elkaar 

Bodemkwaliteit is veel meer dan grond die wel of niet verontreinigd is. De Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV) wil sinds zijn oprichting zoveel mogelijk data over de Vlaamse ondergrond verzamelen én delen. Een ideale basis waar we met de OVAM nu gegevens over eventuele bodemverontreiniging aan toevoegen. 

Dankzij deze samenwerking komt informatie over bodem en geologie, grondwater, geotechnische data en proeven en bodemverontreiniging samen. Allemaal op één plek: gelukkig vind je dankzij de thematische DOV-kaarten snel wat je zoekt.
 

Team klantenbeheer - bodem

Hebt u een vraag voor dit team? Stel ze hier:

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Route en bereikbaarheid
Telefoon
015/284.458