Het asbestattest

Waar vind ik een gecertificeerde asbestdeskundige inventarisatie?

Om een asbestattest voor uw eigendom te bekomen, stelt u een gecertificeerd asbestdeskundige inventarisatie aan om de inventarisatie uit te voeren. De OVAM stelt niet zelf een deskundige aan, u bent vrij om zelf een deskundige te kiezen.
Enkel een gecertificeerd asbestdeskundige inventarisatie mag een asbestinventarisatie voor een asbestattest uitvoeren. Om hun certificaat te behalen moeten ze een verplichte opleiding volgen en slagen in een examen.
Hieronder vindt u de lijst van de procesgecertificeerde asbestdeskundigen. Op deze lijst staan enkel bedrijven die beschikken over een procescertificaat. U kunt dus op elk van deze bedrijven beroep doen om een asbestattest te laten opmaken. De lijst wordt dagelijks bijgewerkt.  

De bedrijven kunnen slechts één adres opgeven voor de lijst. Ze zetten hun werknemers echter in naargelang hun woonplaats en bedienen zo vaak ook andere regio’s. Het kan dus de moeite lonen om na te gaan of andere bedrijven ook actief zijn in uw omgeving. De contactgegevens zijn aangeleverd door de bedrijven. Zij zijn dus zelf verantwoordelijk voor de juistheid ervan.  

Er bestaan ook niet-gecertificeerde asbestdeskundigen die asbestinventarissen opmaken zoals verplicht voor werkgevers in het kader van de federale arbeidswetgeving. Let daarom goed op dat u een prijs vraagt voor het bekomen van een asbestattest en niet voor een gewone asbestinventaris. 
Beschikt uw bedrijf over een procescertificaat ADI en wenst u op deze lijst te staan of uw gegevens aan te passen? 

Team asbestafbouw